tisdag 3 mars 2009

Spelpass 3.



Under natten kallas akolyterna upp på taket av fiskslakteriet och får beskåda hur de sista rymdskeppen som cirkulerat runt Eratora störtar som brinnande klot ner mot planetytan.

Över hela New Panther råder Förmörkelse då de sju månarna har täckt solen och låtit väldiga orangea och röda solarmar kasta sig ut över himmelsvalvet. Folk festar och ägnar sig åt våld och hemskheter över hela staden. Den beryktade Mångalenskapen drabbar många och hemska illdåd begås samtidigt som vild eufori uppnås. Alla i staden är maskerade och Galla drar på sig en grismask. Kleopatra lämnar över ett brev till Joshua som Felicia skickat via adelskontakter.

Sällskapet tar sig till det övergivna badhuset där Eratoras inkvisitor-högkvarter lär ha varit gömt innan det krossades av förrädare -akolyten Lavinia Bosmat. På vägen dit stannar sällskapet till vid den väldiga Haza-El-katedralen- en enorm gotisk byggnad med stenstatyer föreställande riddare och gargyler.

Runt hela katedralen finns nu väldiga högar med lik och döende människor. Kyrkan är omringad av flagellanter och människor som lider av smittor av olika slag, ”påhejade” av eklessiarker som mässar och vifta med metallklot med rökelse.

Inne i katedralen täcker smutsen, förruttnelsen, mossan och förfallet den vackra inredningen. Galla söker upp den korgosse som Bysan visade honom mot, Fridens liljor. Fridens liljor visar sig vara Gallas son Entropus som nu har en stor metallisk lunga sedan Galla stängde in honom i källaren. Galla få även se över-eklessiarken Baltazar Miccai- som iklädd guldig kroppsdress vandrar förbi ackompanjerad av en flygande servo-skalle av ett mänskligt kranium. Galla får budskapet av Bysan att genast se till att Euhippos överlämnas till Baltazar och katedralens vård eller döda Euhippos.

Akolyterna tar sig till det övergivna adelsbadhuset- som ett antikt badhus med kakelplattor och väldiga salar med bassänger, nu täckta av sporer och mögel. Då akolyterna träder in hör de rörelser och någon som gömmer sig. Josias befaller varelserna att kliva fram i ljuset. Fram kommer tre småpojkar, en av dem med svans och svart ögon vid sidorna av skallen. De andra två mutantpojkarna var dock mer mänskliga, men hade sammanväxta fingrar och märkliga ansikten. Joshua drar sin pistol och skjuter skallen av den mest deformerade mutanten. Dallas drar pistolen för att knäppa även de andra två men Josias försöker hindra honom- ”de är ändå människor”. Josias hinner dock inte stoppa Dallas innan de även de två andra pojkarna ligger sönderskjutna på bassängkanten.

Dallas hittar en hemlig dörr med ett inkvisitor-tecken och bryter upp den. Sällskapet tar sig upp till ett inkvisitorhögkvarter där de överaskas av akolyten Lavinia Bosmat som siktar på dem med en väldig kulspruta. Hon kallar inkvisitor Lukos Givrillion och rp för kättare.

Lavinia beskyller Lukos för att stå bakom Raaban-viruset tillsammans med inkvisitor Narcissa- som enligt Lavinia inte alls är död utan lever och verkar på planeten. Lavinia berättar att Lukos för tio år sedan kom till planeten för att söka upp Valahai-biblioteket, ett kätterskt urgammalt bibliotek. Han använde sin kontakt Crius Kumara för att hitta det, läste vad han behövde och brände det sedan. Dock lyckades han inte förstöra allt och Lavinia har lyckats spåra upp var biblioteket finns nu.

Lavinia menar att Lukos hittade saker i sin utgrävning söder om staden som han tog till New Panther och använde för att iscensätta Raaban. Då Lavinia kom på sin mästare Narcissa och Lukos dödade de akolyterna och försökte sätta dit Lavinia för detta- de lyckades dock inte få kol på Lavinia. Lavinia berättar även att Lukos vände sig till inkvisitionen för hjälp men blev attackerad och jagad som kättare, i alla fall av vissa inom inkvisitionen.

Lavinia vill bli chef för gruppen och att akolyterna efter det här ska ställas inför rätta som förrädare. Galla tycker annorlunda och drar revolvern för att skjuta skallen av Lavinia. Innan dessa kastar sig Dallas och Joshua över honom och hindrar honom.

Lavinia berättar att det finns övervakningsband som bevis hennes oskuld, dessa har dock beslagtagits av secret service Saniteten. Lavinia berättar att Lukos och Narcissa styr Saniteten och Vera-gänget. De har hållit till i närheten av arbetarparken Hvilan. Lavinia berättar att hon själv har ett alter-ego som gladiator på Polydekus Nikoleta-arenan.

Dallas och Josias skickas med Lavinia för att hitta Valahai-biblioteket. De upptäcker detta inne i den enorma betongklumpen på hundra våningar som är Administrationen. Här tar de tag i en puckelryggig byråkrat och tvingar honom att visa dem till den hemliga våning nio. Dallas nitar de vakter som försöker hindra dem. Då sällskapet kommer upp till den hemliga våningen vandrar de genom en labyrint böcker och lagrad fakta i överflöd. Damm yr och spöken svävar genom luften. Till slut slår de upp två gyllene dubbeldörrar och brakar rakt in i Valahai-biblioteket där några kultister helgar en svart box som svävar i luften.

En psyker försöker tända eld på Josias, som då låter honom strypa sig själva medan Lavinia mejar in med sin kulspruta och Dallas slår vilt och skjuter med sin reolver. Då de tre lämnar Adminsitrationen med böckerna som de var ute efter brinner byggnaden. Sällskapets första kättar-bål!!

Galla och Joshua åker hem till Kommissarie Hansle och Urhia och drar med sig de båda ut i bilen. Urhia försöker göra motstånd och drar efter en kniv men Joshua är snabbare. Sällskapet förs till hamnlokalen där Urhia spärras in i ett rum med en naken glödlampa. Galla vandrar in med sin grismask och torterar henne och våldtar henne (!) tills hon spiller sina böner.

Urhia berättar att hon tar sina order från en kvinna som inte kan vara någon annan än Lukos akolyter Amelia- den Orörbara. Amelia styr över Saniteten sedan tio år tillbaka i tiden. Uriha berättar även att hon brukar få kontakt med Amelia på ett café i närheten av parken Hvilan- café Veritas.

Josias undersöker sina böcker och Dallas berättar om sig själv och sina tillkortakommanden medan han går igenom sina inbrottsverktyg- refreshment…

I de böcker som Josias läser får han reda på att:

På planeten Eratora levde för tiotusentals år sedan en art av xenos som numera kallas Demiargerna. Detta folkslag hyllade euforin, extravagansen och njutningen i smärta. I hundratals år skapade de magiska ritualer för att åkalla en Gud av njutning. De satte upp rituella stenar i ett pentagram i Eratoras bergstoppar- Aschtadpentagrammet och lyckades skapa en Gud- Hon som törstar, Slaanesh. Då Slaanesh vaknade öppnades ett väldigt öga mitt i rymden, vilket är det hål därur Kaos strömmar. Även hela rasen Eldar förbannades och krossades av detta tilltag, och har levt på flykt sedan dess.

Demiargerna hade lyckats frammana sin Gud i denna värld och förgört den om inte en annan kaoskraft, Guden Nurgle lagt sig i och saboterat ritualen så att Slaanesh bara skapades inne i warpen. Demiargenerna gick under, liksom Eratora och de fem Aschtad-stenarna kastades ut i rymden. En av dem lär ha landat på planeten Hudar.

För några hundra år sedan skapades Laksemierna- en församling häxor vars syfte var att återskapa Demiargernas ritual och väcka Slaanesh till vår värld- förkroppsliga världslig njutning och excess och eccstacy. Smutsig njutning och slitande drömmar och smärta. Deras mål är att skapa ett paradis av världen. De måste dock återskapa Aschtad-pentagrammet och dessutom återväcka en mäktig demon som kan avsluta ritualen- för det behövs ett tillräckligt kraftfullt mänskligt kärl att fylla…

I böckerna omnämns även Truan-Truc som ett mercenerie-xenos som lever av själar och som har krafter att förvrida tid och rum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar