onsdag 18 mars 2009

Spelpass 4. del 2.

Hemma i hamnkvarteren blir Galla inbjuden på Ginos rum- ett rum fullt av syldaviska bilder, symboler och folkdräkter med mera. Galla bjuds in på en förbjuden fest på en av båtarna, med enbart män… Gino och Galla har även en trevlig stund. Efteråt vandrar Galla ut i fabriken och möter då Kleopatra. Kleopatra ber Galla hjälpa henne, som två ledare emellan. Hon har nämligen hört rykten om att vissa av männen ägnar sig åt kätterskt sex och att det ska vara en fest ikväll. Galla lovar att berätta allt han får veta för Kleopatra.

Galla tar tag i resterna av Secret Service agenten Urhia Ottassa- det som finns kvar efter tortyren och sågar ner henne i fiskmaskinerna. Efteråt ser han att Gino sett på hela tiden.

Galla gå på fest på båten. Efteråt sätter han dit en av männen från festen som får svara inför Kleopatra och få handen avsågad. Galla går även in på Ginos rum för att markera att Gino inte såg någonting. Galla snor en syldavisk traditionell hatt från Ginos rum som tillsammans med grismasken får honom att likna en demon.

Dallas ligger avsvimmad på gatan med acaciavarelsen ovanför sig- som vaknar till och reser sig för att sluka Dallas- fortfarande med två hullingar djupt inborrade innanför Dallas revben. Josias och Dorotea är på väg nerför utsidan av huset och ser Dallas problem i gränden.

Josias smyger på varelsen bakifrån. Carl köper secreten surprise- som gör att andra bara kan svara med passiva färdigheter om de överaskas, och använder psykerkrafter för att beordra Acacia-demonen att äta sig själv. Dallas vaknar upp i smma stund och ser demonen ovanför sig, som äter sönder sig själv- Dallas försöker hasa sig därifrån men varelsen hänger fortfarande fast i Dallas krop och följer med.

Väl nere i Acacia-demonernas näste lyckas Joshua döda den sista av de fyra demonerna. Han står i ett grottrum som varit en gammal tunnelbanestation. Överallt syns kokonger med små demonvarelser som växer i. Joshua flyr in i mörkret i en av tunnelbanegångarna och tar sig hem till hamnkvarteren.

På morgonen nästa dag samlar Galla sina trupper- Josias dyker dock inte upp. Galla klargör att de nu ska slå till mot turkmenerna. Dallas ifrågasätter varför men tystas. Joshua dricker sprit öppet, och Galla tillåter detta och dricker själv. Mitt i mötet kliver mutanten och Joshuas syster Alexa in. Joshua leder den förvirrade systern in på rummet igen.

Dallas ger sig av till ett möte med brodern Darrel- som Sivion Tw-face ordnat. Darrel väntar utan livvakter på en diner utan några andra gäster. En kvinnlig servitris med rullskridskor och lösbröst. Dallas får milk-shake med sprit och burgare.

Darrel berättar att han har erbjudits att ta över Pyrrhus och bli adelsman genom att gifta sig med Alexa- Nicodemus Asa ska se till så Darrel blir ledare för adelshuset. Dallas bönfaller honom att låta bli men Darrel tycker att brodern ska dela platsen på toppen. Dallas säger att det är sådana som adeln som bröderna alltid slagits mot.

Darrel berättar att han hittat deras far, men ännu inte bestämt om han ska skjuta honom eller krama honom. Dallas kan få avgöra. Darrel berättar även att Pauline jagar efter Euhippos och Kapten Hansel. Hon bor nu på Fabriken hos Batseba- ett ställe, en lägenhet med en massa band, konstnärer och kulturfolk, som ett gigantiskt kollektiv av rika slynglar och artister. Pauline ska dansa där ikväll.

Det blir tydligt att Sivion sagt till Dallas att Darrel önskat mötet och till Darrel att Dallas önskat mötet- de har blivit förrådda. I samma ögonblick kliver ledaren för Vera in- Mikael med tre tatuerade gängmedlemmar. Mikael har en stor sjuk böld på halsen, de är alla ärrade av sjukdomar och bär kejsarens tecken intatuerade på kroppen. Vild eldstrid utbryter där Mikael försöker fångata Darrel. Dallas lyckas dock få med sig sin bror därifrån och de flyr bort genom gatorna. De bestämmer att ses igen för att uppsöka sin far.

Joshua letar upp några av de adelsmän som är lojala och tar kontakt med några lojala tjänare i Pyrrhus.

Josias tas med till Sällskapet av Dorotea. Sällskapet är några från Kollektivet som ägnat sig åt mörk magi för att hindra Acacia-demonerna och stoppa adelshusen. De träffas i en skyddsbunker som inretts med svarta ljus och demoniska inskriptioner. Josias slår sig ner i skaran av välkammade män med runda glasögon som kallar honom för Subjektet. Dorotea ger honom en glasskärva som är frostad i svart, och som ingen annan vågar titta in i- det är en väg in i demonernas medvetande.

Josias tittar in i glasskärvan och omfamnar villigt kaos inuti sig (köper Key of deceit- en corruption key). Får samtidigt makt att tala med acacia-demonerna. Känner dock att det finns en annan röst som styr dem.

Akolyterna samlas för att attackera Villan och Hachan för att tillsammans med de syldaviska frihetskämparna frita general Orion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar