onsdag 18 mars 2009

Spelpass 4. del 1.

Tre dagar återstår till Förmörkelsens högtid Carnivale Negro då solen komemr att vara helt förmörkad och festen i staden total. Det är också då Judah Ezar kommer att genomföra sin mörka ritual på Nikoleta-Arenan.

Under dagen och kvällen som gått har akolyterna jagat runt efter spår från den arkeologiska utgrävning som skedde för tio år sedan. De har hittat en man vid namn Haggai Bantas som tycks vara en smittad sjuk sjuttioåring men som egentligen är trettiofem år gammal. Han var med vid utgrävningen söder om staden då man hittade ett urgammalt tempel som spred sjukdomar så att flertalet av expeditionens medlemmar insjuknade och dog. Saniteten från Secret service dök upp tillsammans med representanter från Inkvisitionen och tog över utgrävningen. Alla medlemmar utom Haggai infångades och dödades troligtvis.

Innan Haggai smet hann han se ett kvarnhjul som bärgades från utgrävningen. Hjulet var av sten med inskriptioner som föreställde monster och hemska varelser, själva tecknen var formade så att den som tittade på kvarnhjulet fick yrsel och illamående. På hjulet fanns även en bildserie då en människa jagar en annan, två människor jagar en tredje, tre människor jagar en fjärde och så vidare. Kvarnhjulet fördes in mot New Panther.

Haggai berättade också att han tvingades lämna sin tolvåriga dotter kvar på platsen, Ester Bantas, och har ej hittat henne sedan dess. Då Haggai visar ett fotografi av dottern ryggar akolyterna tillbaka- hon är otroligt lik den demon, Morgothia, som sällskapet träffade på Soh-tent.

Akolyterna sitter i en tunnelbanevagn på kvällen, på väg tillbaka till hamnkvarteren. Överallt i staden brinner eldar och syns fester och maskerade människor. Dallas sitter en bit bort från de andra i sin läderrock och döljer knogjärn och en stor revolver. Galla sitter med sin grismask över ansiktet. Runt scrotum har han en läderrem som han drar åt med jämna mellanrum- stönande av välbehag och smärta.

Joshua Pyrrhus vandrar runt i vagnen och vänder sig bort med jämna mellanrum och drar i sig från en fickplunta. Josias Revu sitter i sina egna tankar och fingrar på några papperslappar innanför jackan- bitar av förbjudna kätterska texter med berättelser om hur man sluter avtal med saker från andra sidan.

Då akolyterna kommer till hamnen ser de Kleopatras män dra iland väldiga krabb-spindeldjur från skeppen- varelser som ska till arenan för att slåss på Carnivale Negro. Varelserna ligger i burar och kyls med is som gör dem slöa, i sitt naturliga klimat, varma strömmar är varelserna blixtsnabba och livsfarliga.

Joshua har kallats iväg av Kleopatra för att möta någon som vill träffa Joshua. Joshua visas in på en skum pub under marken där de spelar synt-beethoven. I ett hörn sitter en maskerad person, där Joshua slår sig ner och slår upp sprit i sitt glas. Personen drar tillbaka huvan och visar sig vara Joshuas mor Valeria Pyrrhus.

Valeria berättar att hon förstått att hon lett adelshuset fel och att Nicodemus Asa/ Judah Ezar måste stoppas. Hon kan dock inte göra det eftersom hon är övertagen redan, Joshua måste ta emot medaljongen som alla ledare för Pyrrhus bär. Joshua accepterar medaljongen och Valeria säger att han snarast bör skaffa sig en respektive som alla ledare för Pyrrhus haft.

Valeria berättar att många av de förband som finns runt New Panther tagits över av adelshusen de senaste tio åren och de flesta är kopplade till Pyrrhus. Många av dessa förband slåss nu för Polydekus i Syldavien. Fortfarande finns det dock adelsmän som vägrat underställa sig Polydekus. Joshua får en lista på trogna adelsmän och tjänare. Dessa adelsmän finns i staden eftersom Judah Ezar bjudit dem till arenan på Carnivale Negro för att mörda dem. Valeria berättar även att adelshuset kommer att gå under om Kollektivet och Dorotea Nyx får som hon vill- Nalengus-drogen förbjuds.

Joshua uppmanar sin mot att ta livet av sig. I gränden utanför väntar Joshuas syster Alexa som muterats av mötet med Truan-Tryc- den undersköna artonåringen har nu svart blod som färgar hennes läppar, ögon och blodådror på de vita anorextiska armarna. Joshua tar med sig sin syster tillbaka till hamnlokalen.

Galla har fått kontakt med en syldavisk hamnarbetare, Gino som leder Galla till ett möte med den Syldaviska motståndsrörelsen. Väl där visar det sig att rörelsen drivs av Gallas son Entropus som liknar en smal David Bowie och som jagar upp sina trupper från en scen. Entropus berättar att General Orion (Gallas gamla älskare från förr) fångats i syldavien och först till New panther för att offras i arenan på Carnivale Negro. Om Orion dör blir det ett stort symboliskt bakslag för den syldaviska kampen.

Galla avbryter talet, stövlar in på scen och skriker ut att general Galla är tillbaka för att ta över. Sonen Entropus som hatar sin far försöker få sina trupper att ta ut Galla och skjuta honom. Ett vild ordkrig utbryter där Galla pissar på scenen, slår sin son med piska i ansiktet och trollbinder publiken med sin fiol. Det hela slutar med att Entropus faller tillbaka i sin stol och folksamlingen hurrar åt General Gallas återkomst. Galla bestämmer att de ska samlas nästa dag och befria Orion från Villan (Gallas gamla hem) där turkmenen Hachan håller honom fången.

Joshua får Dallas att följa med till Kollektivet för att göra upp med Dorotea Nyx och hindra henne från att motarbeta adelshuset Pyrrhus.

Samtidigt har Josias åkt för att besöka sin gamla kärlek Dorotea Nyx på Kollektivet. Han träffar henne i ett övergivet boningshus där Kollektivet gjort om översta våningen till sitt högkvarter, massa skrivmaskiner, bord, söndriga väggar, hål i taket efter inbördeskrig.

Dorotea blir glad och tycks aningen förälskad i Josias- samtidigt visar hon upp sin fästman och Josias gamla Vera-kompis Maxi som också är där och arbetar- de är de enda där, eftersom det är kväll. Dorotea tar med Josias upp på taket för att snacka allvar. Hon berättar att hon kommer att dödas innan Carnivale Negro eftersom mötet med senaten ska hållas dagen efter. Hon behöver Josias krafter för att ta över varelserna som ska döda henne- så att Josias kan döda ledarna för adelshusen. Hon vill få Josias att gå med på detta.

Mitt i diskussionen störtar Dallas och Joshua upp på taket- de har klättrat uppför fasade med rep. Joshua drar pistolen för att skjuta Dorotea, Dorotea drar sin pistol, Dallas sin, och Josias ställer sig i mitten av dem så att alla siktar på honom. Med ett mentalt kommando beordrar Josias dem att släppa sina vapen. Dorotea och Joshua släpper sina, men Dallas skjuter Josias i benet, vilket gör att Josias tappar greppet som sina krafter och skjuter iväg Dallas med en psykisk smäll så att Dallas hängande i sitt rep far över kanten på huset och slår i väggen.

Joshua kastar sig över Dorotea för att slå ihjäl henne. Josias beordrar honom psykiskt att kliva av från hustaket- vilket Joshua gör. Han far fem våningar ner i en gränd och landar i ett rullande stånd som en gammal kvinna har. Joshua far rakt ner i en tunna med levande ålar i spad.

Samtidigt känner Josias en doft av acaciablomman från undervåningen. Han och Dorotea tittar ner och ser att Doroteas pojkvän sitter och skriver maskin utan att se hur fyra varelser kryper närmare. Acaciavarelserna är väldiga spindelliknande monster med hullingar som ben, som de kan slå in i väggar och tak- de har långa köttiga halsar och kvinnliga ansikten med stora huggtandsgap.

Dorotea försöker springa för att rädda sin pojkvän men Josias får henne mentalt att istället gå och dra upp Dallas på taket. Josias ser på när en av varelserna slaktar Doroteas pojkvän och slänger upp honom på ett bord för att bryta upp bröstkorgen.

Då Dallas kommer upp på taket och ser ner på varelserna tar han sig ner för stegen till samma våning som dem och gömmer sig bakom ett hörn med revolvern dragen. Under tiden väcker Josias Joshua genom att kliva in i Joshuas mardrömmar om skyttegravarna. Joshua kastar sig ut ur åltunnan, sliter bort ålarna från under kläderna och rusar in i huset på bottenvåningen. Han drar sin bolt-pistol och sitt motorsågssvärd och springer upp för trapporna.

Dallas hoppar runt hörnet och möter de fyra demon-varelserna. Han skjuter, skriker och springer mot den av demonerna som vält upp Maxi på ett bord, slaktat honom, och som nu håller upp Maxis tarmpaket i ena klon och har svalt tarmarna ner till häften i sin tjocka strupe. Då varelsen ser Dallas drar den upp tarmarna igen och kastar dem med ett splasch in i en av väggarna.

Två varelser sitter på varsin vägg och en sitter i taket. Dallas drar åt sig ett stålrör skjuter med pistolen och brakar rakt in i den varelsen som sitter på bordet. Acacia-demonen slår sina väldiga hullingar rakt in under Dallas revben på varsin sida och de båda brakar rakt ut genom ett fönster och slår ner i gatan fem våningar ner.

Samtidigt har Joshua kommit in i rummet. Han hinner bara ta ett kliv in innan de två deonerna på väggarna anfaller honom från varsitt håll. Joshua köttar den ena med motorsågssvärdet och den andra med bolt-pistolen. Den tredje demonen kastar sig över honom, slår honom medvetslös och släpar honom ut ur huset ner i underjorden till varelsernas hemvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar