söndag 19 april 2009

Slutet är nära


Berättelserna om akolyternas framfart på den isolerade planeten Eratora börjar nå sin klimax och jag tycker det är dags att klarlägga lite kring vad vi vet än så länge.


Någon form av Xenos som kallades Demiarger levde på Eratora för många tusen år sedan. De var en ras som byggde väldiga städer och som tillbad njutning och excess. Varelserna talades Demiurgia- samma språk som Laksemierna (den grupp av kätterska häxor som Judah Ezar tillhör) nu använder. Demiargernas sinnen var uppblandade med warpen. De skapade ett pentagram på planeten av fem aschtad-stenar och försökte skapa en Gud av överflöd och njutning- vilket skulle gjort unviersum till denna varelses slavar. Planen stoppades dock av en kaosgud, Nurgle som inte ville se sig själv förslavad. Resultatet blev att Demiargernas Gud föddes in i warpen- Slaanesh.

Eratora krossades, de fem stenarna kastades ut i universum och demiargerna gick under. Ritualen slet dock upp ett hål i världsrymden- The eye of terror som också krossade Eldars hemplanet och band deras själar till Slaanesh. Det är oklart vilken kontakt demiargerna hade med eldar- kanske var Demiargerna eldar av något slag?

I vår tid har Laksemierna i många hundra år letat efter Aschtad-stenarna och den planet som var Demiargernas hemvist. Ledda av Judah Ezar hittade man Eratora och återbördade alla utom en av de fem stenarna. Det var då Lukos Givrillion klev in i bilden.

Lukos hade länge vacklat på gränsen till vad som anses okej för Inkvisitorer men kampen mot Judah Ezar på Eratora för tio år sedan kastade honom raskt in i Radikalernas led. Han hittade det hemliga Tzceench- bibliotek som Judah också besökt och förstod vad Laksemierna försökte åstadkomma. Lukos slog sig ihop med inkvisitor Narcissa på Eratora. Tillsammans åkte det till inkvitsorernas överhuvud för att be om hjälp men blev istället förråda och attackerade. Inte omöjligt att detta var Laksemiernas verk- men det vet Lukos inget om.

Lukos och Narcissa återvände till Eratora och rekryterade bland annat er grupp av akolyter. De letade också upp resterna av den Nurgle-kult som en gång krossade Demiargena. Med hjälp av ett nurgle-smittat kvarnhjul spred Lukos och Narcissa Raaban-viruset som klippte av planeten från all kontakt med omvärlden. Lukos satta sina bästa män som väktare på månstationen där alla skepp nu måste passera. Judah Ezar skulle inte tillåtas skeppa in den sista Aschtaad-stenen.

En av Narcissas akolyter- Lavinia- kom dock på vad de sysslade med och ställde tillsammans med de andra akolyterna Narcissa mot väggen. Narcissa och Lukos försökte döda dem men Lavinia kom undan. Lukos använde då sina kontakter inom secret service för att sätta dit henne.

Ni rekryterades som kanonmat för att ha trupper att slänga fram i nödfall.

Slaget på Soh-tent handlade om att hitta den sista Aschtad-stenen före Judah Ezar. Både ni och Lukos misslyckades. Dessutom fick ni träffa den demon som Lukos och Narcissa skapat för att kunna slå tillbaka mot Judahs demoniska krafter- Morgothia.

Ni skickades till Eratora som kanonmat- för att uppehålla Judah och få hans uppmärksamhet på annat håll medan Lukos och Narcissa förberedde sig inför den slutgiltiga striden.

Judah Ezar försökte desperat hitta ett sätt att smuggla in den 30 ton tunga aschtad-stenen genom Lukos fina nätmaskor… Dessutom letade han efter en värd-kropp mäktig nog att vara kärl åt guden Slaneesh- en otränad psyker med tillräcklig kraft, kanske någon som tittat ner i Eldshålen- de portaler som gör det möjligt att se ner och tillbaka i tiden till den kaft som var Demiargernas innersta väsen- den eld som var deras övertygelse och hängivenhet, och som fick planetens innersta att pulsera.

Självklart är Euhippos detta kärl och han letas efter av både Judah och Lukos.

Judah hyrde in xenos som kan röra sig mellan tid och rum för att kunna ta Aschtad-stenen till Eratora via deras portaler- dessa xenos kallas Truan Truc. Som betalning var Judah tvungen att förse dem med Meneleus-stenar- kärnan av utbrända Eldshål. Judah Ezar var tvungen att fortsätta gräva i de syldaviska bergen- där han redan grävt fram två av de gamla Aschtad-stenarna.

Judah allierade sig med turkmenerna för att slå undan syldavierna. Turkmenerna fick i uppdrag att rekrytera barnslavar som var små nog att ta sig in gångarna i bergen och leta fram meneleus-stenar.

Det är nu oklart om Judah har fått den sista stenen till planeten eller ej, Lukos tycks inte veta i alla fall. På sin sida har Lukos katedralen och övercklessiarken som demoniserat, han har secret service och även gänget Vera som styrs av en av Lukos akolyter på planeten.

Judah har i sin ringhörna hela huset Polydekus, gänget Missfits och stora delar av Eratoras militär, samt turkmenerna i området.

Under Förmörkelsens svartaste timmar Carnivale Negro då New Panther exploderar av fest och förförelse kommer Judah Ezar att försöka upprepa Demiargernas bedrift- men den här gången lyckas med att föra Slaanesh in i vår värld. Det hela kommer att ske mitt inne i Nikoleta-arenan där hundratusentals medborgare har samlats för att bevittna skådespel, strid, dueller och slakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar