torsdag 16 april 2009

Spelpass 5. del 1.

Spelpass fem blev i vanlig ordning en riktigt fet fest! Mötet blev också en tydlig urladdning, eller uppladdning inför kampanjens slut, som nu känns mycket nära. Samtliga rollpersoner tog avgörande livsval som för evigt förändrade dem. Alla spelare sålde av nycklar, Simon så många som tre! Det som en gång var en grupp akolyters äventyr har nu blivit fyra individuella historier med varsitt tema. Gruppen är för alltid splittrad och de olika karaktärerna har funnit sin egen väg att vandra mot transcendens. Mycket spännande!

Det konstiga var att jag och Calle före spelmötet pratat om hur opeppade vi var… sen blev det sjukt kul ändå… Märkligt…

Själv dras jag mot att vilja skynda mot det lockande feta slutet- och vilja suga på alla deltrådar som finns hängandes… Vi får väl se vart historien tar oss. Fortfarande överaskar spelformen en med att hela tiden själv hitta sin egen historia- genom vårt samarbete- dramaturgi uppstår av sig själv utan att någon styr, bara genom att vi hela tiden går mot det som är dramatiskt och kul.

Josias befinner sig i underjorden, i den övergivna tunnelbanan med sina keldjur- Acaciademonerna. Refreshscen. Odjuren reagerar på att någon kommer, och Euhippos dyker upp i gången- har spårat Josias dit. Euhippos vill veta varför Josias stängt ute honom mentalt (de har en mental link). Euhippos börjar ta över kontrollen över Acacia-varelserna, försöker tränga sig in i Josias huvud och är nyfiken på dessa chaos-varelser. Josias knuffar honom bryskt ner i en vattenpöl, de bråkar och Euhippos lämnar platsen.

Dallas tar sig via husfasaden in i huset där lägenheten Fabriken finns. Han tar sig vidare in i den enorma festsal högst upp i huset- massa skumma poeter och konstnärer, konstig musik, droger, färger, drinkar, S&M mm. På Fabriken finns Crius-Cumara men även fabrikens ägare och ledare för Paradiskulten Batseba Andromeda- en enorm fet kvinna som stinker svett och har långt rosa hår.

Pauline kommer ut och dansar naken sprayad i guld. Batseba är onekligen horny på Pauline. Dallas tar sig in i sminklogen och väntar in Pauilne. När han drar kavajen om hennes axlar dyker även Batseba upp i sminklogen. Dallas kastar en filt över henne och flyr med sin forna älskare.

Dallas och Pauline hittar ett utrymme där de gömmer sig. Pauline berättar att barnet är Dallas och inte Euhippos. Pauline vill att de tillsammans ska hämnas på Euhippos och Kapten Hansel och sedan leta upp barnet- som lämnades bort till turkmenen Simeon Longius. Pauline klamrar sig fast vid Dallas när det blir klart att Dallas vet var Euhippos finns. Dallas knuffar undan henne och beslutar sig för att han inte älskar henne mer- bara barnet spelar någon roll för honom. Dallas förkastar Pauline och säljer av nyckeln Återförenandets nyckel.

Joshua har hämtat upp Euhippos för att åka till Pyrrhus-adelsmannen Burtus Reinold (fniss…) som har tillgång till stora delar av armén. Dessa har ej fallit i Polydekus och Judahs händer och kan användas om Joshua får adelsmannen på sin sida. På väg till adelsmannen boning stannar Joshua bilen och ber att få titta in i Euhippos medvetande.

Joshua kastas ner i en undervattensvärld och befinner sig i oändlig tystnad i en väldig stad byggd för Xenos- platsen är långt under vattenytan på Eratora- och i atmosfären ligger en väntan, på att staden åter ska befolkas.

Joshua väcks av blinkande ljus och det visar sig att två secret service folk står och blinkar med en ficklampa in genom fönstret. De visar upp ett Inkvisitorsmärke och ber Joshua följa deras bil med sin, vilket han gör. I samtal mellan Euhippos och Joshua framkommer att ingen hittills kunnat ta sig ner i Euhippos syner och att Joshua tog med sig något in i sin själ från havsbotten- en uppvaknande inre kraft?

Joshua leds till den väldiga Haza-El katedralen omgiven av tusentals lidande sjuka människor som piskas och ber till kejsaren av ecklesiarker. I dörröppningen står Inkvisitor Lukos Givrillion som leder Joshua in i en tom enorm katedral. Där inne väntar Inkvisitor Narciss (officiellt död inkvisitor på Eratora), över-ecklessiarken samt en svävande flicka med maskar som krälar ut och in genom sina ögon och kedjor hängandes från kroppen- demonen från Soh-Tent Morgothia- uppenbarligen Lukos Demonhost…

Lukos gör Joshua till interogator och säger att Joshua måste samla folk för att göra ett självmordsanfall mot Nikoleta-arenen imorgon under Carnivale Negro så att Lukos kan ta sig in i hemlighet och stoppa Judahs ritual som kommer väcka guden Slaanesh till liv i vår värld… Joshua lovar att hjälpa till men ljuger. I hemlighet ser han Lukos som en kättare. Detta accentueras av att det i katedralen hänger ett väldigt kvarnhjul- det hjul som hittades av en arkeolog för tio år sedan och som är källan till Raaban-viruset.

Joshua sålde av Key of the burnout- nu är det nog med ångest och misslyckande- dags att ta tag i problemen och rensa ut smittan! Lukos och Judah måste dö!

Under kvällen köpte Joshua/ Simon Key of the emperors champion (“I will lead the Emperor's Revenge on the forces of corruption”) samt Key of the Rosette (poäng när han får saker att hända genom sin Interogators- rosett. Simon/ Joshua köpte även hemligheten Imposition- vilket gör at than genom en social konflikt kan tvinga folk att köpa nyckeln Key of the emperors servant… Mycket coolt…!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar