torsdag 16 april 2009

Spelpass 5. del 2.

Galla blir misshandlad i sin fångeskap på Nikoleta-arenen och förs ner i katakomberna långt under- samtidigt som kamperna på arenan inletts och folk börjat strömma till inför Carnivale negro- då flera hundratusentals invånare kommer finnas på arenan.

Galla slängs in i en cell där före detta älskaren och översten Orion finns. Orion vaknar och blir skrämd. Då Galla under åren utvecklats mot förfall, smuts, destruktivitet och korruption så har Orion blivit allt mer ren och upphöjd- han ber nu Galla göra bot och bättring så att de två åter kan älska varandra.

Galla förs ner till en festsal där Judah Ezar, Hachan, Simeon Longius och en väldig krigare (Kejsarens barn- Shafaqat Raad) väntar- samt en hel hög vackra nakna pojkslavar. Galla bjuds till bord med helstekt gris, vin, och mängder av droger. Pojkslavar gör närmanden och Galla bjuds att hugga in. Han vägrar dock dricka, smaka eller röra pojkslavarna.

Judah Ezar berättar att Truan Truc (Xenos- legosoldater som hjälpt Judah Ezar mot betalning) gett honom en spegel som han vill att Galla ska titta in i för att se sitt framtida möjliga öde. Galla vägrar och Judah försöker tvinga honom med psykerkraft. Bordet täcks av is men Galla står emot och slår en ljusstake in i spegeln. Judah blir rasande och kastar galla tio meter in i väggen. Det visar sig att ett öde som kunde väntat galla var att bli Galla Förslavaren som med piska och galet fiolspel skulle ha förslavat tusentals världar och blivit en sann kämpe för kaos. Nu visas han istället den kämpa som han ska tvingas slåss mot på arenan- ett av de enorma vatten-spindeldjur som Kleopatra fångade och körde iland i hamnen. Galla kastas i sin cell.

Galla/ Roman köpte av Dionysos Nyckel- att leva ut sina begär, knarka, supa etc.

Josias tar sig in på sitt möte på Fabriken- träffar Crius Cumara och Batseba som erbjuder en väg in till Judah för att döda honom (de är hans tjänare men konspirerar emot honom) om Josias svär trohet till Kaos och gör Crius Cumara till sin herre. Istället låter Josias sina Acacia-demoner slakta samtliga på Fabriken, och tvingar själv Crius och Batseba ner på knä och tar över dem. Josias/ Calle säljer av nyckeln Key of shortcut to power. Han har nu svurit trohet till kaos och blivit ledare för detta nätverk av kättare. Josias har tydligt och klart gått över till den andra sidan.

Dallas tar med sig sin bror Darrel och deras gäng Misfits för att leta upp och hämnas på Euhippos som såg till så Dallas barn försvann. Dessutom har Darrel blivit lovad makten över Pyrrhus och Dallas slår i honom att Euhippos står i vägen för detta.

Då Joshua och Euhippos kliver ur bilen vid hamnlokalen omringas de av de bägge bröderna och Misfits. Dallas försöker få Euhippos som skyddas av brossan Joshua. Joshua säger att han tagit makten från Lukos som ledare, visar upp sin Interogator-rosett och sålde Key of good acolyte och key of the chase (det handlar nu om långt mycket mer än att bara jaga Judah Ezar). Mycket mäktig scen/ diskussion!

Joshua försöker få Dallas att prata enskilt- och visa Dallas att de tillsammans måste stoppa Judah från att utplåna världen och sen fängsla Lukos. Ingen av dem får som de vill. Darrel kliver in och knockar Euhippos. Då Euhippos vaknar till liv försöker både Dallas och Joshua pressa honom på var barnet finns. Euhippos sänder till Josias efter hjälp och slår sedan ifrån sig med en mäktig psyker-attack som fryser hela hamnens golv, kastar Dallas till marken och döda flera Misfits. Euhippos flyr in i en gränd där Josias kliver fram följd av några märkliga skuggor (Acacia-demoner…)

På natten i sin cell väcks Galla av märkliga vingslag och ljudet av tusentals insekter som svärmar i cellen. I ett hörn står den guldiga skalbaggen inlåst i sin glasburk. Tusentals skalbaggar, amskar och flugor har samlat sig omkring och tillber Skalbaggen. Galla släpper ut den ur burken och somnar sedan. När han vaknar är skalbaggen och insekterna borta och celldörren står på glänt.

Galla bär med sig Orion därifrån och smyger sig förbi vakterna genom korridorerna och ska precis ta sig upp till friheten på arenans läktare när han ser in i en träningslokal där Hachan står och sparra med en annan turkmen (som får däng och svimmar). Mot Orions protester sätter Galla ner Orion och går in till Hachan och hugger av honom huvudet med en yxa. Galla lyfter upp Orion och tar steg ut i arenapublikens frihet….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar