tisdag 30 december 2008

Akolyter


Ni är Akloyter. Ni är mänsklighetens förkämpar, hårda som sten på ytan, utan tvivel, sanningens eld, rättvisan och det straffande svärdet. På insidan är sanningen en annan. Längst inne i era hjärtan svider tvivlet och längtan efter enklare vägar, kompromisser och sanningar som tål kompromisser. Inget av detta kan ni visa utåt, kanske för varandra, kanske absolut inte för just varandra?

Ni arbetar för den skoningslösa och hjärtlösa inkvisitorn Lukos Givrillion. Han hämtade er för tio år sedan på er hemplanet Eratora, då han var där för att utrota någon form av kult. Troligtvis hjälpte ni honom alla på något sätt, och blev kallade till kampen. Av någon anledning valde ni att följa honom. Ingen av er kände någon av de andra då. Ni har nu kämpat under Givrillion i tio år och blivit kompetenta Akolyter. Tio år senare har ni sett in i mörkrets och kaosets innersta helveten, ärrade, bittra och förvridna kämpar ni ett tröstlöst krig mot imperiets ondska. På nätterna drömmer ni om paradiset på Eratora och de vänner och älskade som ni lämnade där.

Nyligen skickades ni på ett självmordsuppdrag till den träskfyllda planeten Soh-Tent där ni ställdes öga mot öga mot en äkta demon. Ni misslyckades fullständigt (så klart) och er inkvisitor tvingades rädda er. Han har nu satt er inför ett ultimatum, lös nästa uppdrag eller lämna inkvisitionen för alltid. Medan Lukos Givrillion åker till andra uppdrag i andra änden av galaxen ska ni återvända till er hemplanet Eratora för att fängsla eller döda den beryktade häxan Judah Ezar, som spårats till ett av adelshusen på planeten.

Ni tar er tillbaka till den planet där ni växte upp och ser ett paradis som fallit sönder. Ett teknologiskt virus är aktivt sedan tio år i datorer och teknologi och bryter ständigt ner all infrastruktur som byggs upp. Detta har resulterat i att de välfungerande städerna fallit samman i flera inbördeskrig. Den gruvindustri som tidigare gjorde planeten till systemets rikaste har nu fallit i glömska eftersom planeten ligger i karantän. Ingen vill att viruset ska spridas från planeten. Mängder av dödsfall sker på gatorna och gäng har vuxit upp som slåss om gatnätet. De handelshus som tidigare styrt har nu konkurrerats ut av de dekadenta adelshus som tidigare styrde planeten. Här och var har grupper av anarkistiska ”hippie-kollektiv” vuxit upp som håller hoppet levande. Polisstyrkan ”Gardet” håller ordningen genom ständiga undantagstillstånd, och det sker ständiga genomsökningar och tillslag i de delar av städerna som polisen håller.

Det Inkvisitorkontor som tidigare fanns i staden är nu tomt och täckt av damm, som om inkvisitorer och byråkrater blivit spöken och försvunnit. Inkvisitorn som höll detta kontor, Narcissa Meia var en beryktad och mäktig inkvisitor och hennes försvinnande är djupt oroande.

Ni ska göra två bilder av er rollperson. En som han eller hon var då han lämnade planeten och en som ni är nu, en förändrad. Ni är någon annan, som återvänder till ett paradis som smittats av ondska.

Vad har åren av krig gjort med er? Varför tog inkvisitorn med er från första början? Vad är ditt tvivel, ditt hopp, dina svagheter? Vad håller du heligt? Vad är din förmåga, som gör dig användbar?

Fram till nyligen var den forna adelsmannen Joshua Aristide (Simon) er ledare. Detta ändrades dock efter uppdraget till planeten Soh-tent, en fuktig djungelplanet fylld av vanställda djur och tvivelaktiga mänskliga samfund. På denna planet stod ni för första gången öga mot öga mot en demon som tagit sig ur warpen och hemsökt planeten med fasansfulla smittor och sjukdomar. Få av er minns faktiskt vad som hände, även om minnesbilder, dofter och smaker letar sig in i era mardrömmar. Ni förlorade flera kamrater på Soh-Tent, framför allt blev ni av med er mycket begåvade psyker (av kejsardömet tillåtna psyker- människor med psykiska krafter- telepati, telekenisi etc). Josias har nu, trots sin opålitliga kontroll av sina egna psykerkrafter fått ta hennes plats, och fylla skorna som den som skyddar gruppen från sinnenas attacker och hemsökelser som riktar sig in i själen.

Ni räddades i sista stund, på Soh-tent av er mästare Inkvisitor Lukos och fick sedan en rejäl utskällning på skeppet som tog er därifrån. Lukos berättade att han var rejält missnöjd med er och hade varit så från första stund. Han degraderade sedan Joshua och gjorde Manu Raker (Håkan) till ledare.

Lukos har ordnat så att ni under täckmantel ska få bo hos en av adelsfamiljerna, som råkar vara den familj där Joshua (Simons rp) är son till adelsfamiljens överhuvud...
Ni ska skapa två slp som ni lämnade bakom er på planeten. SLP som är av central betydelse för er karaktär, någon ni hatar, älskar, som hatar er, någon som är er mamma, bror, etc. Dessa personer kommer att bygga stommen av kampanjen och ni får gärna bygga en eller flera nycklar kring dem..

Sammanhållningen i gruppen är viktig.. Det kommer bli mer traditionellt gruppspelande än vanligt Solar System.. Därför är det bra om vi pratar om era rollpersoners inbördes "hack-ordning" och man kan även väva nycklar kring detta.

Over and out...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar