tisdag 30 december 2008

Häxan Judah Ezar


Judah är känd inom Inkvisitorkretsar som en nyckelperson i nätverket Laksemierna, en grupp häxor och psykers som med specialträning och xenosteknik hjälper kättare över hela galaxen. Troligtvis arbetar de enligt en hemlig plan för att krossa imperiet… Laksemierna talar med varandra med ett förbjudet Xenosspråk Demiurgia som sägs få öronen att blöda på icke-kättare som hör deras stavelser, och få tungor att blöda på de som försöker uttala det utan att bemästra språket.

Judah Ezar är en hundratjugotreårig man som ser ut att vara i trettioårsåldern, och som med sin kalla blick döljer en mäktig psykerhjärna, ett strategiskt geni, en ondskans kämpe.

Judah föddes på planeten Hudar där han i sin ungdom ledde ett hemligt kättersk uppror som i hemlighet bytte ut planetens adminstration mot sina egna och skapade vad han själv kallade för ett paradis för planetens invånare och sin familj. Planeten Hudars invånare skulle levt i detta paradis för evigt om inte Inkvisitor Lukos tillsammans med sin metor anlände till planeten och brände den. Sedan dess har Lukos och Judah varit dödsfiender.

På något sätt knöts Judah till Laksemierna och blev snabbt en frontfigur. Han slog till hårt mot Lukos och mentorn genom att låtsas bli tillfångatagen. Vid fångatagandet knäckte Lukos Judahs struphuvud vilket resulterat i en hes och harklande stämma.

Under förhöret med Judah öppnades en inplanterad fälla i Judahs sinne som med en psykisk smärtvåg dödade alla på skeppet där de befanns sig, inklusive Lukos mentor. Den enda som klarade sig var Lukos själv, tack vare sin närhet till den Orörbara Amelia. Sedan dess har Lukos jagat Judah.

Judah är en kylig man som dock kan se humor i det mesta och skrattar sitt hesa skratt åt sina onda planer. Han pratar om det paradis som ska återuppstå då Kejsarens onda imperium krossats och mänskligheten frigörs.

Judah har en tatuering i svanken som visat sig vara Demiurgiska runor som föreställer siffran sex. Judah använder sig av de vapen som han har till hands, men har ofta en stor grupp hjärntvättade hantlangare med sig, och han har en förmåga att knyta till sig lokala kulter och göra sig till ledare för dem. Allt i jakten på Aschtad-pentagrammet. Det är känt att Judah har en hel del gömda vapen av Xenossort inopererade på sin kropp och i sitt sinne. Han sägs vara beroende av ett flertal droger, både fysiska och psykiska och har en förkärlek för illussioner och att skapa hopp i människor och sedan knäcka detta. Rykten har funnits om att Judah själv varit i kontakt med demoner, men inget av detta är känt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar